Kiedy zmagałyśmy się z nauką podczas tej niezwykle długiej sesji, zostałyśmy niezwykle zaskoczone przez znajomego Master Chef'a Dawida, o którym wrocławskie kuchnie już słyszały. Niedługo przyjdzie pora na warszawskie.
W ramach podziękowań nie pozostaje nam nic innego, jak podzielenie się publicznie jego "kuchennymi rewolucjami".
Przepis jest utrzymany w naszym klimacie - pysznie i prosto.
200 gram wędzonego łososia
300 gram świeżego szpinaku
2 cebule
ok 5 suszonych pomidorów
duże opakowanie śmietany (500 ml)
paczka dowolnego makaronu
przyprawy: sól/sos sojowy, pieprz
Pierwszym krokiem jest podsmażenie pokrojonej cebuli i suszonych pomidorów. Kiedy wrzucimy je na patelnie możemy zająć się przygotowaniem makaronu.
Następnie na patelnię dorzucamy szpinak i po kilku minutach zalewamy śmietaną. Przyprawiamy, dusimy kolejne kilka minut i... nie pozostaje nam nic innego jak odcedzony makaron wrzucić na talerz, polać sosem i na górę położyć porwane kawałki wędzonego łososia.
Porcja dla 5 osób.
makaronie
soli
Autor zdjęć w poście: Agata Burda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz