sobota, 23 listopada 2013

Przepis: pesto rucoLOVE.

Na ścianie w kuchni znajomych przeczytałam: Rukola uszlachetnia każdy posiłek!

Od pewnego czasu pesto rukolowe należy do stałego składnika lodówki moich rodziców. Podejrzewam, że moja mama nie odkryła Ameryki wymyślając owo cudo, ale ta mieszanka jest jej genialnym autorskim pomysłem. Jednym z wielu, o czym będziecie się jeszcze mieli szansę przekonać.

A.




Składniki:

paczka rukoli
2 duże/3 małe ząbki czosnku
niewielka ilość ziaren słonecznika
oliwa (około pół szklanki)
szczypta soli

      

Blendujemy rukolę. Zblendowaną posypujemy solą , dodajemy czosnek, ziarna słonecznika, polewamy oliwą i znów blendujemy. 

Et voilà, c'est tout! Nic prostszego do przygotowania. 




Nadaje się na każdy posiłek dnia, zarówno do makaronu, jak i do chleba. My najbardziej lubimy na kromce chleba żytniego z okazji śniadania. Już kiedyś wspominałyśmy, że śniadanie mistrzów jest wtedy, kiedy możesz zjeść rano czosnek:)

Autor zdjęć w poście: Agata Burda


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz